Redrock General Construct

Constructii case la rosu si la cheie

Case la rosu

Sample image Nu sunt incluse: finisajele interioare si exterioare, partea exterioara a acoperisului ,instalatiile

Tencuieli mecanizate

Sample image Tencuirea mecanizata se aplica pe orice strat suport, atat la finisajul fatadelor cat si a interioarelor.

Share |

Hidroizolatii

Sample image Hidroizolatia are rolul de a proteja constructia împotriva actiunii apei de orice

Follow us

Facebook

Facebook

Vezi pagina
Twitter fox

Twitter

Vezi pagina

Termoizolatie

E-mail Print PDF

termoizolatie

Lucrari de termoizolatie

Executarea lucrarilor de termoizolatii:

- se executa numai cu persoane specializate, verificandu-se mereu grosimea si calitatea materialului utilizat;

- lucrarile de izolatii termice se fac conform prevederilor cuprinse in normele tehnice de folosire specifica fiecarui material termoizolant;

- trebuie avute in vedere masurile de transport, manipulare si depozitare prevazute in normele tehnice ale fiecarui material;

- trebuie utilizate materialele prevazute in proiect, in nici un caz unele cu caracteristici fizico – mecanice diferite si este interzisa folosirea materialelor degradate;

- materialele termoizolante sub forma de placi trebuie asezate, pe cat posibil, fara rosturi. Daca raman totusi rosturi se vor taia bucati din materialul termoizolant si se vor lipi in rosturi, astfel incat sa avem un strat termoizolant continuu. Daca izolatia se realizeaza in mai multe straturi, atunci rosturile celui de-al doilea strat trebuie sa fie decalat de cele din primul strat;

- in timpul ploios suprafata de lucru se va acoperii cu folie de protectie, astfel asigurand scurgerea apelor;

- placile de termoizolatii sunt asezate astfel incat rosturile sa fie tesute;

- placile de termoizolatii trebuie fixate pe perete prin lipire si / sau prindere mecanica

Termoizolatie pentru subsoluri

Fundatii pentru subsoluri

termoizolatie Una dintre cele mai folosite si usor de aplicat metode pentru a va apara fundatia si subsolul este hidroizolatia cu membrane bituminoase armate cu poliester în variantele mono sau dublustrat aplicate prin termosudare cu flacara. Anterior aplicarii membranelor bituminoase, suprafetele care urmeaza a fi izolate vor fi tratate cu amorsa bituminoasa.
Peretii exteriori se pot executa din beton simplu sau beton armat (grosimi uzuale: 25 - 30 cm) 
Zidurile exterioare trebuie sa aiba adancimea sub limita de inghet; recomandabil intre 0,8-1m, iar acestea trebuie sa fie tencuite si izolate contra umezelei. Izolarea contra umezelii si igrasiei se executa practic la un rand de caramida peste pardoseala pivnitei, urmat de un al doilea strat, la un rand sub planseul parterului, dar suficient de ridicat peste nivelul pamantului.
La terenuri in panta si la straturi acvifere ascendente partea dinspre deal trebuie drenata. Izolarile obisnuite nu sunt suficiente. O solutie eficienta si indicata este prevederea unui zid protector special care sustine pamantul, indeparteaza apa de cladire, avand legatura la canalizare.
Hidroizolatiile la subsoluri (orizontale sau verticale) se aplica pe toate suprafetele care sunt in contact cu pamantul. Ele se executa de la talpa fundatiei pina la 30 cm peste nivelul terenului sau al trotuarului. Hidroizolatiile se executa din materiale bituminoase (sub nivelul trotuarului). Peste nivelul trotuarului fie se continua izolatia executata pina la aceasta cota, fie se poate executa o izolatie din betoane si mortare hidrofuge, placaje din piatra,tencuiala din mortar de ciment M100 de 4-5 cm grosime armata cu o retea de bare de diametru 4-6 la 25 cm si plasa de rabit, etc. La executare, hidroizolatiilor li se va acorda o atentie deosebita la racordarea intre hidroizolatia orizontala si cea vericala. Protectia hidroizolatiei verticale se realizeaza de obicei cu zidarie de 12,5 caramida plina, bine arsa.

Lucrari termoizolatii - izolatii mansarda

Acest tip de interventie este de competenta unui constructor (presupune lucrari de amenajare ample).
Inainte de izolatia termica se pune (de obicei) o izolatie contra infiltrarilor de apa (folie de aluminium bituminoasa).
Cel mai utilizat tip de izolatie termica este cel cu vata minerala. Se mai poate folosi si vata de sticla sau materiale poliesterice expandate.
Dupa toate acestea se monteaza tavanul (din poliester sau placi de ipsos) peste care se executa finisarea de interior.

Placare cu polistiren

termoizolatie

Prin termoizolare se obtine climatul potrivit fiecarui sezon: caldura - iarna si racoare - vara.
Termosistemul reduce cu pana la 30%-50% costurile necesare cu incalzirea.
Investitia se amortizeaza in doar 3-4 ani.
Sunt peste 100 de culori si diferite texturi ce ofera o tinuta estetica impecabila lucrarii.Termosistemul ofera calitate,dat fiind faptul ca se executa usor si in timp scurt.Durata medie de viata, in cazul unei aplicari si a unei utilizari corecte este de aproximativ 25-30 de ani,poate si mai mult.
Componenta termosistem:

Partea exterioara/interioara a zidului

Adeziv pentru polistiren

Polistiren expandat pentru fatada de interior/exterior

Masa de spaclu - e acelasi adeziv

Plasa din fibra de sticla de interior/exterior

Masa de spaclu - acelasi adeziv cu care ati lipit placa

Glet exterior/interior

Tencuiala decorativa de interior/exterior

Lucrari termoizolati - termoizolatii soclu 

Placi termoizolatoare perimetriale - soclu

Pentru izolarea peretilor si pardoselei de spatiile incalzite care se invecineaza cu pamantul. Placile sunt fabricate cu ajutorul automatelor de fasonat - EPS. Suprafata pe o parte este prevazuta cu striatii pentru drenaj in structura romboidala. Faltul in trepte pe perimetru (SF) garanteaza o izolatie fara punti termice.
Avantaje clare:
- absorbtie foarte redusa a apei, datorita sudurii foarte bune a particolelor expandate,
- rezistenta foarte buna datorita densitatii volumetrice ridicate,
- izolatie termica cu 10 % mai buna decat placile expandate EPS normale.

Este meritoriu ca oamenii au inteles ca o termoizolatie bine facuta este necesara. Se fac  eforturi financiare considerabile pentru a term blocurile ceausiste in care au tremurat iarna de frig si au lesinat vara de cald cel putin doua generatii pana acum. Din pacate dupa cum se vede in imaginea de mai sus nu se va rezolva absolut deloc problema izolarii termice. Am urmarit intr-o zi  bietii alpinisti care se cazneau sa lipeasca placile de polistiren ce nu aveau nici macar 5 cm grosime, nu s-au mai obosit sa puna mult adeziv ci doar le-au manjit putin apoi le-au prins repede cu dibluri. Dupa cateva ore au inceput chiar sa aplice plasa de fibra de sticla bineinteles fara sa aplice mai intai masa de spaclu. Cred ca la aceasta lucrare s-au incalcat mai toate etapele placarii cu polistiren. Asta ma face sa-mi amintesc zambind de emisiunea aceea de la Europa FM „Fix pe langa!” unde sunt premiati cei care dau raspunsuri deliberat gresite.Nu stiu daca  se observa in fotografie insa placile de polistiren nu s-au montat “tesut” ci una peste alta, nu s-a plecat cu placarea de la un nivel dat cu bolobocul ci asa… la ochi, placa de polistiren se termina exact la coltul ferestrei si multe alte greseli care nu vor face altceva decat sa grabeasca aparitia fisurilor si compromiterea lucrarii in timp foarte scurt.

Chiar daca lucrarea ar fi realizata corect, respectand toate normele tot ar fi inutila in conditiile in care asa cum se vede in imagine nu se termoizoleaza  intreaga fatada. Frigul se va transmite fara jena si in zona izolata termic deoarece partea neizolata este mult mai mare.

E normal ca fiecare vrea sa plateasca cat mai putin cand are de facut o lucrare insa uneori pretul pe care il platim angajand oameni fara nici o calificare este mult mai mare decat ne-am fi asteptat.

Ce vor obtine locatarii care au contractat lucrarea din imagine? Zone reci alternand cu zone calde iar asta inseamna mucegai pe timpul iernii iar vara va fi la fel se sufocant in apartamente.

Preturi constructii case

Cumpararea sau planificarea cladirii unei case este unul dintre cele mai importante decizii pe care o veti face. Puteti alege un model de casa din selectia noastra de planuri constructii case care au dovedit ca sunt bine proiectate atat pentru fiabilitate cat si pentru confort.
Atunci cand claditi o locuinta noua familia dumneavoastra are sansa unica sa personalizeze fiecare aspect al mediului de locuit. Va vom construii casa viselor pe terenul dumneavoastra, sau pe terenul ales de noi la cele mai bune preturi consctructii case. Si pentru ca stim ca nu vreti sa aruncati cu banii degeaba va invitam sa ne contactati pentru a va putea oferi o oferta personalizata nevoilor.

Polistiren

Printre cele mai utilizate materiale pentru termoizolare sunt polistirenul expandat (EPS) si polistirenul extrudat (XPS) datorita pretului mai redus. EPS-ul este folosit atat la exteriorul cladirii, cat  si la interior, acoperis, tavan si incalzire in pardoseala.XPS-ul este recomandat pentru termoizolari in medii umede (fundatii, socluri si terase inversate) datorita impermeabilitatii superioare. XPS-ul nu are capacitatea de a „respira”, fapt care nu il recomanda pentru termoizolarea exterioara a fatadelor.

Vata minerala

Este un alt material des folosit indicat pentru fatade, terase si acoperisuri. Aceasta permite un transfer mai bun al umiditatii din interiorul casei catre exterior si asigura o izolare termica fonica mai buna decat polistirenul.

Spuma poliuretanica

Este o alternativa superioara la polistiren sau vata minerala, cu ajutorul careia veti economisi spatiu, deoarece se aplica intr-un strat de 3 cm, doar pe una dintre suprafete (interioara sau exterioara).Spuma poliuretanica rigida ofera o buna izolatie, hidroizolatie, plus un grad ridicat de fonoizolatie deoarece interiorul si exteriorul sunt separate printr-o anvelopa continua, fara punti termice.

Celuloza

Acest tip de izolatie se obtine din reciclarea hartiei si are caracteristici de izolant termic si fonic superioare materialelor traditionale. Coeficientul de transfer termic este mai bun decat al vatei minerale, iar aplicarea fara discontinuitati la imbinarea cu structura pe care se monteaza, ii sporeste performanta de izolator termic. Costurile pentru acest tip de izolatie sunt mai mari cu 15 - 20% fata de cele ale unor materiale traditionale.

Canepa

Termosistemul cu canepa este recomandat pentru izolarea acoperisurilor, a peretilor si a pardoselii, asigurand un transfer termic bun. Capacitatea excelenta de difuzie a produsului realizeaza reglarea automata a umiditatii, ceea ce permite crearea unor conditii climatice placute si sanatoase in interiorul incaperii. Datorita faptului ca fibrele de canepa nu contin albumina, nu este nevoie de un tratament impotriva moliilor si gandacilor.

Vopsea termoizolatoare

Astfel de termosisteme au un continut ridicat de microsfere de sticla 3MTM, care functioneaza pe principiul reflexiei. Reprezinta o metoda eficienta de izolatie pentru interior destinata protectiei impotriva supraincalzirii peretilor pe timp de vara si de incalzire rapida a incaperilor pe timp de iarna.

Amenajari interioare

Amenajarea interioara a unui apartament sau a unei case presupune realizarea mai multor lucrari. Ca pasi generali putem identifica:

* Punerea la punct a instalatiei sanitare si termice
* Realizarea sau repararea instalatiei electrice
* Inlocuirea tocurilor ferestrelor vechi cu tamplarie noua cu geam termopan
* Izolarea termica - placarea cu polistiren - exterioara sau interioara a peretilor expusi zonelor spre nord sau exteriori
* Tencuirea, repararea si gletuirea peretilor si a tavanelor
* Placarea cu faianta in baie si bucatarii
* Placarea cu gresie in baie, bucatarie si hol
* Zugraveli interioare pentru pereti si tavane
* Finisarea pardoselilor din camere si hol cu parchet
* Montarea sau reconditionarea tocurilor pentru usile de interior
* Finalizarea finisajelor in jurul tocurilor de usi
* Montarea obiectelor sanitare la etapa amenajari bai
* Montarea aplicelor si a corpurilor de iluminat
* Montarea mobilei de bucatarie si a chiuvetei
* Finalizarea etapei de utilare cu mobila a apartamentului sau a casei in hol, dormitor, sufragerie, living
* Imbinarea elementelor de decoratiuni interioare cu camerele si spatiile de locuit

Pentru amenajarea interioara, avem nevoie cu siguranta de matarialele de constructii adecvate. Dupa ce ne alcatuim planul de amenajare, vom trece la identificarea acelor furnizori care pot asigura realizarea obiectivelor noastre. Printre cele mai uzuale materiale avem in vedere adezivii de gresie si faianta, vopseaua lavabila si multe altele.

Desigur, aici am descris in mare pasii generali. Fiecare etapa enumerata cuprinde la randul ei subetape si lucrari specifice. Dar pentru a cuprinde aceste lucruri, ele sunt descrise pas cu pas in multe poze si exemple de amenajari interioare.

Stai la casa. Ai inlocuit batrana tocarie de lemn cu una moderna, termoizolanta, din termopan. Ai termoizolat si peretii cu polistiren expandat, precum si pardoseala cu polistiren expandat. Ai bine, o idee buna ar fi sa termoizolezi si acoperisul. Din pierderile energetice ale unei case, aproximativ 25% dintre acestea se realizeaza prin acoperis, 30% prin ferestre si 35% prin pereti.

Materialul termoizolant folosit poate fi polistirenul, vata minerala, vata bazaltica,  spuma poliuretanica sau celuloza. Totusi, materialul cel mai folosit si recomandat este vata minerala din fibra de sticla, material prezentat sub forma de saltea rulata, ce poate fi usor manevrat si aplicat. Grosimea optima a stratului de vata minerala este de 10-20 centimetri. Vata minerala are avantajul ca este rezistenta la trecerea aerului, stiut fiind faptul ca podul sau mansarda este elementul casei cel mai expus la intemperii.

Montarea unei astfel de termoizolatii se face in cativa pasi simpli:

Pe capriori se monteaza elemente de fixare.

Vata minerala este derulata in spatiul dintre capriori. Acesta va constitui primul strat de termoizolatie

3. Se fixeaza profile de metal, perpendicular pe capriori.

4. Vata minerala este derulata intre profilele de metal. Acesta va constitui cel de-al doilea strat de termoizolatie

5. Pe suprafata vatei minerale, catre interiorul podului, se monteaza o membrana fabricata din fibre poliamidice. Aceasta are permeabilitate la vapori, evitandu-se astfel acumularea vaporilor in materialul izolant, mucegairea si degradarea acestuia

6. Pentru montarea membranei se foloseste banda dublu adeziva

Fasiile de membrana se vor suprapune una peste cealalta, suprapunerea fiind de 10-15 centimetri. Peste suprapuneri se va aplica banda adeziva

8. Se monteaza placi de gipscarton, placaje din lemn sau lambriuri

Fie ca termoizolezi acoperisul doar pentru a minimiza pierderile de caldura sau pentru a amenaja camere de locuit in pod, o astfel de lucrare isi merita toti banii, indiferent ca o realizezi singur sau apelezi la un meserias.


Tavane suspendateTavanele suspendate sunt utilizate pe scara larga in numeroase cladiri publice si comerciale, pentru a crea un tavan atractiv sub planseul structural. 
In general, tavanele suspendate sunt instalate pentru a crea un tavan decorativ sub scafa sau spatiul gol al acoperisului. Cu toate acestea, montarea unui tavan suspendat va crea in mod inevitabil un loc gol intre tavan si scaful podelei sau acoperis. Aceste spatii goale fara nici un fel de bariere trebuie evitate, deoarece creeaza un canal prin care poate circula zgomotul sau focul.
Datorita caracteristicilor inerente produsului, vata minerala sub forma de saltea este produsul ideal pentru a sub-diviza aceste spatii goale, restrictionand astfel trecerea sunetelor si a focului.
In unele cazuri, sistemul cu tavan suspendat este utilizat impreuna cu materiale care absorb sunetele, cum ar fi vata de sticla sau vata bazaltica, pentru a controla caracteristicile acustice ale incaperii sau ale spatiului. In zonele in care este necesara performanta acustica de inalta calitate, ca de exemplu in studiouri sau auditorii, se monteaza o placa de tavan perforata, care este apoi captusita cu un strat de vata bazaltica, invelita in panza aspra. Vata bazaltica este un material excelent pentru absorbtia sunetelor.

Montaj gips carton

Pentru a începe o lucrare, fie ea si în gips-carton, avem nevoie de un mic proiect dupa care facem un necesar de materiale care consta in:

1. Profile metalice de tip “U” si “CD”, marimea acestora fiind de la ø30 pana la ø100, în func?ie de necesitatea acestora.

2. Suruburi cu dibluri, acestea la rândul lor sunt folosite în functie de tipul peretilor sau tavanelor, acestea fiind din: caramida plina, caramida cu gauri, boltari beton, BCA, lemn, etc.
3. Cleme-distantier.
4. Holsurub pentru gips-carton cu filet rapid V de: 3,3×25, 3,5×35, 3,5×45, 3,5×55.
5. Vata minerala cu bariera de vapori pentru izolare fonica si termica
6. Placi gips-carton de 12,5 si în cazuri mai speciale de 9,5mm
7. Banda autoadeziva pentru rosturi.
8. Chit de rosturi pentru gips-carton.

Dupa ce v-ati procurat materialele necesare în functie de metrajul pe care îl aveti, vom trece la treaba: în primul rând vom da nivelul pentru tavane, respectiv vom trasa locul unde vom atasa profilele metalice pentru a crea peretii despartitori, toate acestea le putem face cu laserul usurându-ne munca cu 80% fata de furtunul cu nivel traditional. Odata trasat totul, vom trece la montarea scheletului metalic de care vom prinde placile de gips-carton. Scheletul metalic este format din profilul “U” care va fi prins în dibluri cu suruburi de tavan sau perete (în functie de ce vrem sa cream) si de profilul “CD” care va fi prins de “U” si totodata, vom utiliza clemele-distantier pentru a respecta nivelul dat la început. Dupa ce am terminat cadrul metalic, adaugam vata minerala (termoizolatie) si trecem la montarea panourilor de gips-carton cu suruburi pentru gips-carton. Suntem aproape de finalul lucrarii de termoizolatie, trebuie doar sa punem banda pentru rosturi, chituim cu spaclul de glet dupa care aplicam varul sau vopseaua cu culoarea dorita.

crevedia1crevedia 2crevedia 3crevedia 4crevedia 5crevedia 6

ansamblu1ansamblu 2ansamblu 3ansamblu 4amsamblu 5ansamblu 6

 
You are here: